Pensionärsföreningen Vi Norrifrån

VÄLKOMMEN TILL PENSIONÄRSFÖRENINGEN VI NORRIFRÅN !

Ole Granholm, ordförande

Pensionärsföreningen Vi Norrifrån grundades den 7 juni 1973. Föreningen startade i liten omfattning, men idag har föreningen ca 400 medlemmar.

Föreningens uppgift är att sammanföra stadens pensionärer till meningsfyllda och trivsamma aktiviteter. Vi ordnar månadsträffar i Mikaelsalen i församlingscentret den första torsdagen i månaden med intressanta och aktuella föredrag, lotterier, musik- och sångframträdanden.

Tillsammans företar vi resor, utfärder och gör teaterbesök. En av årets största begivenheter är julfesten som firas med julgröt och traditionellt program med besök av Karlebynejdens och Österbottens Tidnings lucia. En annan är Hemliga resan som alltid lockar deltagare.

Vi Norrifrån verkar lokalt som pensionärernas intressebevakare genom att informera och påverka beslutsfattare och tjänstemän om vilka behov och förväntningar pensionärerna har på staden och dess utveckling. Som medlem i Svenska pensionärs-förbundet kan vi påverka utvecklingen och lagstiftningen på nationell nivå.

Som medlem i Vi Norrifrån har du även möjlighet att delta i de aktiviteter som Svenska pensionärsförbundet och SPF Österbotten ordnar. För din medlemsavgift på 20 euro får du dessutom tio nummer per år av God Tid i din postlåda. Det är bara att ta kontakt med någon i styrelsen eller fylla i blanketten på vår hemsida så blir du medlem i en snabbt växande organisation som arbetar för pensionärernas bästa.

Via webbplatsen får du information om verksamheten och vilka aktiviteter som är på gång. Naturligtvis fortsätter vi annonseringen i föreningsspalten i Österbottens Tidning som tidigare. Dessutom finns vi på Facebook. Har du frågor eller förslag angående utvecklandet av verksamheten är det bara att ta kontakt med någon i styrelsen.